Marinaderorubs

Om den som är grillintresserad gör en sökning på Internet med orden ’rubs BBQ svenska’ på sökmotorn Google får man cirka 5 260 000 resultat. Motsvarande sökning på ordet ’marinader bbq’ ger ett resultat om ungefär 1 540 000. Resultaten ger en ganska tydlig indikation på att den grillande människan gärna söker recept för att göra sina egna kryddblandningar att gnida in köttet med och marinader att låta köttet marinera i under många timmar.

 

För bästa resultat
För absolut bästa resultat vid grillen, skapa dina egna kryddblandningar och marinader. Då du gör dem själv slipper du onödiga konserveringsmedel och får på köpet ett riktigt gott slutresultat. Ofta blir de egna blandningarna både billigare och mer intensiva i smaken än då de köps som färdigblandade produkter. Du får också fram en alldeles egen twist i smakerna. Kom ihåg att smaka dig fram. Ska det vara mer syra, sötma, salt eller mer peppriga smaker… Du bestämmer.Marinaderorubs 23

 

Marinera köttet i god tid
För bästa resultat, marinera köttet i god tid. Tänk på att kött bör marineras under cirka 1-2 timmar. Riktigt gott och mört blir det om det får marinera längre än så. Testa att marinera ända från morgonen eller från föregående kväll.

 

Tips!
För att slippa disk går det bra att lägga i och blanda alla ingredienser i en rejäl plastpåse. Lägg därefter i det kött som ska marineras och knyt plastpåsen. För bästa resultat, vänd gärna påsen några gånger under tiden. Tänk på att olika sorters kött kräver olika marinader.

Det finns även plastbehållare som är särskilt framtagna för att marinera kött i vakuum, vilket gör att marineringen går snabbare. Sådana behållare går att köpa på sajter som allaannonser.se

eller i affärer som säljer köksutrustning av olika slag.
För en riktigt god, saftig och mör grillad köttbit – marinera i god tid!

 
 

About the author

More posts by

 
 
 
manifesto