Kyckling på grillen

Kyckling är väldigt gott att grilla. Dessutom är det ett nyttigt kött eftersom det är magert men ändå rikt på proteiner. Kyckling går det inte att tröttna på, för den är lätt att kombinera med olika smaker. Våga prova något nytt. Du kan lätt hitta tips på olika marinader på internet. Kyckling passar med olika kryddor så låt dig inspireras och förföras av nya smaker. Ett tips är att lägga kycklingen i yoghurt smaksatt med olika kryddor. Detta är en vanlig marinad i Indien. Annars går ju klassiker som honung, citron, chili, ingefära eller vanliga grillkryddor alltid hem.

Bli en mästare på grillad kyckling

Många är rädda för att grilla kyckling. Fast med lite tips så lär du dig att Grilla kött och kyckling med perfektion. Det är viktigt att den blir helt genomgrillad och det gör att många får en torr köttbit då de lätt grillar den för länge. Ett knep är att skära köttstycket i lika stora bitar. En kycklingfilé är väldigt ojämn vilket gör att ena sidan blir snustorr och den andra fortfarande rå. Du kan skära tunna skivor eller så skär du den i tärningar om den ska på spett. Ett annat tips är att göra knyten av folie med kycklingbitar i. Då blir den inte torr eftersom all vätska stannar inne i knytet.

Smaksätt efter säsong

Precis som kycklingen går att smaksätta med många olika kryddor så finns det även många tillbehör att välja bland. Tänk efter säsong istället för att alltid duka upp med typiska grilltillbehör. Säsongens råvaror innehåller mer vitaminer och är mycket smakrika. På sensommaren kan du servera din grillade kyckling till en grönsallad med plommon. Lägg några plommon på grillen och blanda sedan ner dem i en klassik sallad. Sedan har du en härligt uppfriskande smaksensation. På våren är det givetvis trevligt med vårprimörer. En god kyckling behöver ingen sås, men ett tips om du vill göra det enkelt för dig är att ta turkisk yoghurt och dippkrydda. Ett god kall sås som du svänger samman på några sekunder. Smaklig måltid!

 

 
 

About the author

More posts by

 
 
 
manifesto