Grilla grönsaker

Så här års är det kanske inte så många som grillar här i Sverige, men tiden går snabbt och innan du ens hinner tänka går vi mot ljusare tider igen. Svenskar älskar att grilla så fort ljuset och värmen kommer. Vad tycker du mest om att grilla? För många är kött en självklarhet, men allt eftersom det vegetariska köket sprider sig och blivit mer och mer populärt har också många börjat fundera på andra alternativ att grilla. Det finns till exempel mängder av goda grönsaker som är riktigt goda att lägga på grillen.

Sätt smak på grönsakerna

Grilla grönsaker är inget nytt. Många väljer att skära upp grönsaker och trä dem på ett grillspett. Satsa till exempel på paprika, squash och lök. Även tomater är riktigt goda att grilla, samma gäller olika sorters kål. Om du tycker att grönsaker kan kännas lite smaklöst kan det hjälpa att krydda dem ordentligt innan grillning. Genom att Grilla med starka kryddor som ger en god hetta, bidrar det till att grönsakerna inte känns som “bara” grönsaker. Du kan till exempel göra en marinad med chili, ingefära och soja för att få en asiatisk touch. Varför inte blanda en grönsaksfond med vitlök och marinera grönsakerna i några timmar innan du lägger dem på grillen.

Vegetarisk mat i sommar

Det behöver inte vara tråkigt att satsa på att grilla vegetariskt till våren och sommaren. Använder du rätt tillbehör blir det minst lika mättande som när du grillar kött eller fågel. Du kan välja att grilla halloumi, tofu eller varför inte ett köttsubstitut som vegetarisk sojakorv? Du kan också välja att fylla på med mer protein och göra en side till dina grillade grönsaker. Gör exempelvis en god bönsallad eller en hummus. Det finns ingen ursäkt till att inte försöka äta mer vegetariskt, och hittar man bara de där råvarorna man verkligen tycker om och smaksätter dem med kryddor man tycker om blir det hur smaskigt som helst!

 

 
 

About the author

More posts by

 
 
 
manifesto